top of page

Online terapi

Hos mig foregår terapien gennem en skærm, i ørerne over telefonen eller på skrift.

Det gør den af mange årsager, der både har noget at gøre med dig, med mig og med os.


Siden jeg kastede mig ud i studiet i psykologi, fandt jeg det spændende, hvordan vi bruger den parallelle verden, vi har fået skabt online. Derfor brugte jeg også meget energi på at øve mig i at kommunikere i den gennem utallige chatsamtaler, gruppechats, blogindlæg, debatter, og efter jeg blev færdiguddannet gennem samtaleterapi over video og telefon.

For mange kan det være en lettelse at sidde bag skærmen, når de skal gå ind i det svære, ligesom mange finder det befriende at kunne gå en tur, imens de har deres psykolog i ørerne.


Onlineformatet tillader også, at der, selv i en travl hverdag, findes tid til samtalerne, der er så vigtige. Endog kan man nærmest tage sin psykolog med på ferie. Uden tvivl er terapi en anden oplevelse online. Der er en fysisk distance, som gør, at sproget ofte kommer til at spille en enormt vigtig rolle. Vi bliver nødt til at være sikre på, at vi forstår det samme ved de samme ord, for vi kan ikke afstemme det gennem kropssprog lige så tydeligt online. Samtidig er det en kæmpe bonus at sproget spiller så stor en rolle, for sproget former også vores virkelighed. Efterhånden er der meget forskning i online-terapi, tele-health, tele-therapy og hvad vi nu ellers kalder det rundt om i verden.


Fælles for studierne er, at online-terapi viser sig lige så effektiv som terapi fysisk. Dog er det afgørende, at terapeuten er trænet og sikker i terapi i det online format


Vi bruger mere og mere tid online, og for de fleste mennesker foregår en stor del af det sociale liv efterhånden på sociale medier. Derfor er det også afgørende og enormt vigtigt at tage stilling til det liv, vi lever online. Hvem er vi? Hvem er vi venner med? Hvilke grupper hører vi til?


Internettet tilbyder uendeligt mange sideveje og kaninhuller, hvilket til tider kan være farligt. Som afslutning på mit studie skrev jeg speciale om online-radikalisering efter en årrække at have arbejdet med sårbare unge online. Dette speciale fokuserede på hadefulde grupper online og gruppedynamikker i den online verden.


Efterfølgende har jeg været så heldig at få lov at skrive videre om emnet samt holde oplæg. Læs mere om dette i seneste blogpost (Min rejse tilbage til et liv i balance)


Min interesse for vores online-eksistens strækker sig bredt, og jeg er altid klar på en uforpligtende snak om det hele, så tøv ikke med at række ud! Søger du terapi og har overvejelser eller spørgsmål til online-terapi, så spørg endelig løs.

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page