top of page

hvad er vold?

Når man lever i et dysfunktionelt forhold, er den voldelige opførsel ofte normaliseret. Derfor kan det være svært at afgøre, om det, man er udsat for, er voldeligt. Særligt den psykiske vold kan virke næsten usynlig eller i hvert fald skjult.

 

Vejen ud af den kvælende relation er lang, smertefuld og forvirrende, for oftest er bruddet rodet, grænserne udtværede og kræfterne opbrugte. 

I mange tilfælde vil vejen ud af forholdet ikke være lineær eller lige til. Man går måske tilbage af flere omgange og tager endnu en tur i karrusellen. Dette er normalt, og der er mange grunde til, at man går tilbage. 

I helingsprocessen under og efter et voldeligt forhold er viden afgørende. Både viden om, hvorfor man blev draget af partneren og forholdet, hvorfor man blev, hvorfor man gik, hvorfor man gik tilbage. 

Når man begynder at opsøge viden, vil man oftest begynde at se et mønster. Man vil se, at de fleste dysfunktionelle forhold har en masse ting til fælles, ligesom alle de følelser, man oplever også beskrives af andre i en lignende situation.

 

På min side kan du læse om vold og finde anbefalinger på bøger, podcast, artikler og lignende.  

bottom of page